Wedstrijdverslag

Competitie: The Rabbits - D.C. Heerlen 1.....4 - 6

Je hebt van die dagen

Er zijn van die dagen, en deze vrijdag was zoeen dag. Het begon bij Rouven. De eerste leg gooit Rouven een 100 score en shot 41 via 9, dubbel 16.
De tweede leg zijn de scores wat slapper. De tegenstander gooit wel 1x 100, en mist een 82 finish. Daarna shot de tegenstand via 10, dubbel 5.
Het komt aan op de derde en belissende leg. Hierin gooit de tegenstander 100 en 140 waardoor Rouven meer als 100 punten achterstaat. Hierdoor krijgt Rouven de kans niet om te shotten, en shot de tegenstander 40 waardoor Rouven zijn eerste single partij dit seizoen verliest.

Rick mag als tweede, maar begint heel slecht. Zo erg nog niet want de tegenstander van Rick, die heel rustig gooide, gooit ook niet echt veel beter. Als ze allebei op een dubbel staan, weet de tegenstander na enkele beurten toch D12 te shotten.
In de tweede leg zijn er weer slappe scores, vooral van Rick. De tegenstander shot op tijd via 10, dubbel 5 en wint de partij met 0-2.

Rick's commentaar: "Mijn slechtste wedstrijd tot nu toe dit seizoen"

Hubert was als derde. En met een 121 score en een beter gemiddelde dan de vorige twee van ons team. Dan als Hubert een grote voorsprong heeft en op dubbel 8 en dubbel 4 staat gaat de tegenstander wat betere scores gooien en komt terug. De eerste pijl op de dubbel vliegt er ook nog in, maar helaas voor hem keek hij naar de score van Hubert. Hubert komt uiteindelijk op madhouse, maar het wil maar niet lukken. Daarna komt de tegenstander wel op dubbel 4, en shot deze ook.
In de tweede leg weer aardige scores. Hubert staat weer aardig ver voor, maar met 1 worp komt de tegenstander ook op een dubbel vanaf 128. Gelukkig gooide Hubert dubbel 5 uit.
Ook hier een derde leg dus. Hubert gooit een 105 score, en staat net als in de tweede leg na 15 pijlen op 200. Hij gooit 2 beurten (65 en 95) en laat tops over. De tegenstander gooit een 132 score, en Hubert blijft zijn dubbel missen en laat uiteindelijk weer madhouse over. De tegenstander shot dan alsnog de dubbel 9.

Silvia mocht als vierde. Haar tegenstander gooit 2x 100, en shot de dubbel 8 ook snel.
De tweede leg is ook weer voor de tegenstander met een 55 finish. 2, 13, dubbel 20.

Michael moest de kans op een overwinning levend houden in de 5e partij, bij een 0-4 achterstand. Michael gooit een 100 score. Hierna is er de theorie dan Rouven's muziek misschien een slechte invloed heeft op ons gooien (heeft niks met de 100 score te maken). Michael is als eerste op de dubbel maar komt uiteindelijk op dubbel 1. Hij zit er kort bij maar heeft pech met een bouncer op de dubbel 1. Hierna mist hij nog een aantal keer. Na lang gooien op de dubbel gooit de tegenstand dubbel 3 uit.
In de tweede leg ligt Michael weer iets voor. Hij komt op 43 te staan, gooit zich 2x kapot erop door steeds de dubbel naast de dubbel die hij moet gooien raakt. daarna gooit hij via 19, dubbel 12 de tweede leg uit.
De derde leg ligt Michael weer iets voor en gooit snel uit: 20, dubbel 10.
Eindelijk een winstpartij.

En toen mocht ik (Tim), als invaller voor Gina. Ik gooi 2x 100 en kom snel onder de 100 punten. Bij 58 over mis ik 2x de 18(net langs de dubbel). Daarna raak ik de dubbel 5 in plaats van tops. Na een paar keer gooien raak ik de dubbel 15 als de tegenstander die ver achterstond op een dubbel komt.
De tweede leg gaat ook best lekker en ik shot dubbel 8 met 1 pijl, net als bij het ingooien.

Michael's commentaar: Tim wint de boel

Een 2-4 achterstand geeft nog een beetje hoop.

Rouven en Rick moeten de TacTic gooien. Ze gooien niet slecht maar ze lopen constant achter de feiten aan. Helaas, want zo verliezen ze met 0-2. De enige kans is nog een gelijkspel eruit te halen.

De 501 wordt gegooid door Gina en Michael. Ze zijn snel in via Michael met een 92 score. Ze komen ver voor, maar komen toch in de problemen. Gelukkig shot Michael via 7, dubbel 4 de eerste leg.
Gina gooit de tweede leg in, en Michael gooit er een 100 score achteraan. Op de dubbel zijn ze ook snel en Gina shot via dubbel 10.

Gina's commentaar: Wij zijn goed! OE YEAH

Silvia gooit 100 bij het ingooien, en dat is niet zoals ik zei: het slechte eruit gooien bij het ingooien. De eerste leg gaat wel en Silvia shot dubbel 4.
In de 2e leg gooit Silvia een 100 score, maar de tegenstander ook. Deze leg is voor de tegenstander door ook dubbel 4 te shotten net als Silvia in de eerste leg.
In de derde en beslissende leg gooit Hubert een 105 en een 100 score. De tegenstander daarentegen gooit 140. Maar gelukkig shot Hubert meteen 56 via 16, 20, dubbel 10.

De teamleg kan ons nog een punt opleveren als we winnen.

Rouven begint heel goed en mist een 180: 132. Het gaat gelijk op, maar de tegenstander loopt langzaam weg door onze slechtere scores. Helaas voor ons shot de tegenstander na nog een aardige voorsprong.

Helaas voor ons verliezen we met 4-6. Er zijn van die dagen dat heel veel tegen zit.

Na de teamleg gooide in nog een potje tegen de tegenstander van Rick voor de fun. De eerste leg won ik. De tweede was voor hem. De derde leg krijgt hij 2 pijlen op dubbel 18, maar mist. Ik sta op 110 en gooi deze uit via triple 20, 18, dubbel 16. Arme Rick heb ik (na zijn slechte dag zullen we het maar noemen) hem ook nog zijn hoogste high finish afgepakt.

© Tim